Hoorapparaat

reinigen

 

Een gehoorapparaat reinigen, hoe gaat dat?

Een gehoorapparaat is belangrijk voor mensen die slechthorend zijn. Het is hetgeen dat ervoor zorgt dat zij goed kunnen communiceren met de mensen om zich heen. Het is echter belangrijk om het gehoortoestel goed te reinigen. Dit zorgt ervoor dat het gehoortoestel de kwaliteit blijft leveren die jij verwacht, en het zorgt er daarnaast nog eens voor dat het toestel een stuk langer meegaat.

Gehoortoestel achter het oor?

 

Draag je een gehoortoestel dat zich achter het oor bevindt? Dan is het vooral zaak om er rekening mee te houden dat het toestel minimaal eens per week schoongemaakt dient te worden. Het is dan vooral belangrijk om het oorstukje minimaal eens per week goed te reinigen. Een veelgebruikte methode hiervoor is de reinigingsbeker.

Een oorstukje reinigen middels een reinigingsbeker.

 ❅ Verwijder het oorstuk van het toestel en haal het mandje tevoorschijn uit de reinigingsbeker.

❅ Giet water in de beker en voeg vervolgens een reinigingstablet toe.

❅ Plaats vervolgens het mandje weer terug in de reinigingsbeker en leg daarna het oorstuk er op.

❅ ONTHOUD: Het apparaat zelf mag onder geen enkele omstandigheid in aanraking komen met het water, dit kan onomkeerbare en niet te repareren schade tot gevolg hebben.

❅ Laat vervolgens het oorstukje ongeveer 30 minuten liggen.

❅ Spoel het oorstuk vervolgens onder de kraan af en droog het oorstuk met een doekje.

❅ Gebruik een airspray om het laatste beetje vocht te verwijderen en plaats het oorstuk vervolgens weer terug op het toestel.

 

Toestel in het oor

Een toestel in het oor is meestal moeilijk te reinigen, dit omdat deze toestellen vaak gebouwd en gemaakt zijn om enkele maanden onzichtbaar te zijn en te functioneren. Vaak moet je deze toestellen na enkele maanden vervangen, je hoeft deze dan niet te reinigen. Dit is in principe makkelijker, je investeert wel telkens in een nieuw toestel, maar daarna kun je er soms weer voor een half jaar tegenaan.

Rest van het toestel ook reinigen?

 Anders dan het oorstuk is er verder niet echt een component dat je zult moeten reinigen. Er zijn wel dingen die eens in de zo veel tijd aan vervanging toe zijn, de batterij bijvoorbeeld. Deze zal bij het ene toestel sneller vervangen moeten worden dan bij het andere. Echter, ze zullen allemaal eens vervangen moeten worden. Hoe makkelijk dat is hangt af van de grootte van de batterij.

 

Daarnaast is niet te vergeten ook het filter na enige tijd aan vervanging toe. Dit moet eens in de zo veel tijd eens worden gecheckt. Wanneer het filter niet meer in goede staat is dan moet het worden verwijderd en vervangen. Dit moet worden gecheckt met regelmaat, en vaak moeten deze ook direct worden vervangen. Zorg dus altijd voor genoeg reservefilters.