Hoorapparaat

batterijen

 

Batterijen van gehoorapparaten, veel ontwikkeling, maar nog altijd wel verschil.

De batterijen van gehoorapparaten zijn tegenwoordig enorm compact. Sommigen zijn nog groter dan anderen, maar ze worden steeds compacter en geavanceerder tegelijkertijd. Echter, ieder gehoorapparaat heeft zijn eigen batterijen nodig, ze zijn namelijk speciaal. Die van vele gehoorapparaten is tegenwoordig zo geavanceerd dat ze de grootte hebben van een rijstkorrel. Maar hoewel deze batterijen zo compact en sterk zijn geworden, zijn er per apparaat nog altijd wel verschillen met welke batterij je voor welk apparaat nodig hebt.

Op welke batterij werkt mijn apparaat?

De ontwikkeling gaat dus snel, maar desondanks zijn er dus nog diverse soorten en maten. Het is belangrijk om uit te vinden welk model gehoorapparaat je hebt, en uiteraard van welke fabrikant je het apparaat hebt gekocht. Dit weet je echter meestal uiteraard zelf wel. Je kunt ze inkopen bij de fabrikant zelf, of je kunt ze meestal ergens goedkoper online vinden.

gehoorapparaten

We helpen jou beter horen!

Let wel op, veel andere fabrikanten produceren ook imitatiebatterijen tegen een lagere prijs. Dit zijn echter de zogeheten ‘’rip-off’s’’. Deze kun je beter niet kopen, vaak werken deze batterijen niet goed, en wanneer de kwaliteit van de batterij slecht en niet verantwoord is, dan kan het soms zelfs voorkomen dat hij schade veroorzaakt aan het toestel zelf. Nu zal dit niet snel voorkomen, maar de kans is zeker wel aanwezig. Pas hier dus ten allen tijde voor op. Het is beter om te gaan voor een officiële batterij die iets meer kost, dan dat je probeert te besparen op iets wat uiteindelijk meer schade kan opleveren.

Welke soort batterijen zijn er?

De meest gangbare soort batterij in de gehoortoestellen van vandaag zijn de knoopcelbatterijen. Deze is bij veel mensen die meer ervaring hebben met gehoorapparaten wel bekend. Het verschil hierin zit hem in de afmetingen en prestaties van de batterij. De doorsnee toestellen werken vaak op zink-luchtbatterijen. Er zijn echter ook toestellen die beschikken over een oplaadbare accu. Wanneer je te maken hebt met in-het-oor gehoortoestellen, dan wordt hier hoofdzakelijk de batterij 312 en 10 gebruikt. Dit terwijl de AHO toestellen eerder een batterij type 10 hebben.

Hoe lang gaan deze batterijen mee.

Het is enigszins lastig of deze vraag te kunnen beantwoorden. Dit verschilt namelijk sterk per batterijtype en fabrikant. Soms gaan batterijen enkele dagen mee, soms gaan deze een week mee en soms kunnen ze met de geavanceerde technologie van tegenwoordig zelf maanden meegaan. Maar dit is sterk afhankelijk van het vermogen van de batterij. Een batterijtoestel met een 312 type is ongeveer goed voor 7 dagen. Wanneer de batterij makkelijk te vervangen is dan zal deze minder lang meegaan, met compacte batterijen is het namelijk zo dat deze speciaal ontworpen zijn voor toestellen die lang dienen mee te gaan en die ‘’onzichtbaar’’ dienen te zijn.