Hoorapparaat 

met bluetooth

 

Bluetooth, van draadloze muziek naar beter horen.

Vandaag de dag zijn gehoorapparaten immens slimme en compacte apparaatjes die mensen met een gehoorhandicap helpen om deze vervelende complicatie te verlichten. Het is immers ongelooflijk vervelend wanneer je niet goed kunt horen, want goed kunnen horen is de sleutel tot goede communicatie. Goede communicatie is iets wat we in ons leven nu eenmaal nodig hebben, en we zijn er ook van afhankelijk ongeacht in welke situatie en levensstijl dan ook. Gehoorapparaten beschikken vandaag de dag vrijwel allemaal over een Bluetooth verbinding, maar waarom is dit hulpvol?

Bluetooth maakt verbinden makkelijker

Zoals we allemaal weten stelt Bluetooth ons in staat om met diverse apparaten te verbinden. Bluetooth is een onzichtbaar singaal waarmee we diverse apparaten met elkaar kunnen verbinden mits zij ook allemaal een Bluetooth signaal kunnen uitzenden. Veel mensen denken hierbij aan muziekboxen of het verbinden van telefoons met elkaar, maar ook in de wereld van gehoorapparaten heeft Bluetooth inmiddels zijn weg gevonden.

 

Niet alle gehoorapparaten beschikken nog over Bluetooth. Sommige apparaten functioneren simpelweg wanneer je ze in het oor plaatst, en vaak zijn ze te bedienen via een speciaal soort afstandsbediening of dergelijken. Gehoorapparaten met Bluetooth zijn echter te verbinden met telefoons.

 

Doordat je de apparaten verbindt met je smartphone kun je bijvoorbeeld het gehoorapparaat verbinden met de app van de fabrikant. Dit houdt in dat je alle instellingen in een compacte dashboard hebt op de app, dat je deze altijd kunt vinden in het apparaat dat je het allermeest gebruikt en daarnaast heb je veel geavanceerdere instellingen. Wanneer er bijvoorbeeld iets mis is, of wanneer je speciale eisen hebt voor een gehoorapparaat, dan kun je het makkelijk aanpassen naar jouw wens omdat je op een geavanceerdere manier met het apparaat aan de slag kunt.

gehoorapparaten  Bluetooth

Dat de apparaten zo geavanceerd zijn heeft dus ook zo zijn voordelen wanneer er een probleem optreedt. Nu kun je het probleem vaak makkelijker achterhalen, je hebt namelijk zelf al een veel bredere inzage over het functioneren van het apparaat.

Een soort draadloze headset

 

Eigenlijk maak je van het apparaat een soort draadloze headset middels een Bluetooth verbinding. Een draadloze headset werkt namelijk exact hetzelfde. Deze verbind je met bluethooth zodat je in staal bent om de geluiden die zich afspelen op de telefoon te beluisteren via de headset zodat enkel jij dit hoort. Nu gebruik je het apparaat om geluiden van buitenaf te kunnen versterken zodat je mensen die tegen jou praten beter kunt verstaan. Het principe is hetzelfde, alleen de werking van het apparaat is anders.

Bluetooth is dus een oplossing voor vele problemen en het kent dus vele voordelen. Het is dus zeker de moeite waard om te controleren of het gehoorapparaat dat je op het oog hebt Bluetooth heeft.